Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigsfanger på vei hjem

Sju amerikanske soldater som var krigsfanger i Irak, ble i dag fløyet hjem til USA etter tre dager på et amerikansk militærsykehus i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju ble tatt til fange av irakerne 23. mars da amerikanske styrker var på vei mot Bagdad, og satt fri av amerikanske soldater for en uke siden nord for Bagdad. De ble fløyet til militærsykehuset Landstuhl på flybasen Ramstein onsdag.

Seks av de sju vinket til en liten gruppe amerikanere da de gikk om bord i flyet som skulle ta dem til USA. Den sjuende, Shoshana Johnson, som ble skutt i anklene, ble båret om bord på en båre.

Tre av soldatene ble behandlet for skuddsår de fikk da de ble tatt til fange, men de sier ellers at de ble godt behandlet.

Bildene av de redde soldatene, med skrubbsår og blåmerker, ble kringkastet verden rundt av arabisk TV kort etter at de ble tatt til fange. Det hvite hus truet irakerne med alvorlige konsekvenser om noe skulle skje med fangene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media