Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Krigsforbryter

Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia anklager Slobodan Milosevic for krigsforbrytelser. Anklagene skriver seg fra massakrene i Srebrenica i 1995, men kan utvides til å gjelde etnisk rensing i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Slobodan Milosevic lider nå samme skjebne som Radovan Karadzic og Ratko Mladic, han er utropt til krigsforbryter. Sunday Times siterer en anonym kilde i den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia, som sier at Milosevic får denne anklagen for sine antatte grusomheter i Bosnia og Kroatia i 1995. Sunday Times skriver at Milosevic' navn nå er kommet på en hemmelig liste hos domstolen i Haag.

Massakre

Anklagene mot ham skriver seg blant annet fra massakren i byen Srebrenica i Bosnia i 1995. Flere tusen muslimer ble skutt og lagt i massegraver.

Det er ikke klart når domstolen vedtok å sikte Milosevic, men det skal ha skjedd før den nåværende konflikten i Kosovo eksploderte, skriver Sunday Times. Domstolen nekter å kommentere påstandene.

- Vesten har i lengre tid vært klar over at det er umulig å forhandle med en krigsforbryter, sier kilden til Sunday Times.

- Tiltalen er forseglet, men det betyr ikke at den ikke kan oppdateres til også å gjelde Kosovo, sier kilden.

Domstolen ble opprettet av FN i 1993, og har så langt tiltalt 81 personer, men mindre enn en tredel av dem er pågrepet, skriver AP

FOR RETTEN: Krigsforbryterdomstolen mener Slobodan Milosevic er en forbryter.