TILTALT: Kenyas visestatsminister Uhuru Kenyatta (i mirdten) ligger an til å vinne presidentvalget i Kenya. Han er tiltalt for krigsforbrytelser av den internasjonale straffedomstolen, og skal etter utsettelsen møte i retten i juli. Foto: REUTERS/Marko Djurica/NTBScanpix
TILTALT: Kenyas visestatsminister Uhuru Kenyatta (i mirdten) ligger an til å vinne presidentvalget i Kenya. Han er tiltalt for krigsforbrytelser av den internasjonale straffedomstolen, og skal etter utsettelsen møte i retten i juli. Foto: REUTERS/Marko Djurica/NTBScanpixVis mer

Krigsforbryterdomstolen utsetter rettssaken mot presidentkandidaten

Anklager om valgfusk undersøkes nå i Kenya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har besluttet å ikke innlede rettssaken mot den kenyanske presidentkandidaten Uhuru Kenyatta før 9. juli.

Formålet med utsettelsen er at Kenyattas advokater skal få mer tid til gå gjennom påtalemyndighetens bevismateriale og å forberede saken, ifølge dommerne ved ICC.

Kenyatta er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med en voldsbølge mellom ulike etniske etter det forrige valget i Kenya i 2007. Nå er han selv en ledende presidentkandidat.

Rettssaken mot ham skulle ha startet 11. april, samtidig som det kan bli avholdt en ny og avgjørende runde i presidentvalget.

Under valgets første runde mandag ser Kenyatta ut til å ha fått flest stemmer, men det er kommet en rekke anklager om valgfusk. Disse behandles nå av rettsvesenet.

(NTB)