Krigsforbrytere arrestert

Serbias tidligere innenriksminister og den tidligere visepresidenten er begge tiltalt for krigsforbrytelser. Nå er de arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbias tidligere innenriksminister Vlajko Stojiljkovic, som er tiltalt for krigsforbrytelser av Haag-domstolen, er pågrepet av serbisk politi. Det skriver Beograd-avisen Glas Javnosti.

Ifølge avisen er også Jugoslavias tidligere visestatsminister Nikola Sainovic, som også er tiltalt for krigsforbrytelser, satt under husarrest.

Begge de to vil trolig bli utlevert til FNs krigsforbrytertribunal for det tidligere Jugoslavia i Haag, skriver Glas Javnosti.

Meldingen om de to pågripelsene er ikke bekreftet fra annet hold, og Stojiljkovics kone sa tirsdag at den tidligere statsråden var «opptatt» da hun fikk spørsmål om hvor han befant seg.

På direkte spørsmål om han er i Beograd, svarte hun bekreftende.

- Hvor skulle han ellers være, sa hun.

Ifølge FN-domstolen i Haag skjuler Jugoslavia om lag 15 menn som er tiltalt for krigsforbrytelser i forbindelse med krigene i Bosnia, Kroatia og Kosovo på 1990-tallet.

Blant disse er flere tidligere nære medarbeidere av president Slobodan Milosevic, som Vlajko Stojiljkovic.

Meldingen og at Stojiljkovic er pågrepet kommer dagen etter at USA besluttet å holde tilbake sin bistand til Jugoslavia, i påvente av at landet etterkommer kravet om utlevering av krigsforbrytertiltalte til Haag-domstolen.

(NTB)

KRIGSFORBRYTERE:</B> Serbia har skjult sine krigsforbrytere. Fra venstre øverst tidligere president Slobodan Milosevic, tidligere serbisk visepresident Nikola Sainovic, tidligere leder av de jugoslaviske hæren Dragoljub Odjanic, tidligere innenriksminister Vlajko Stojiljkovic og den serbiske presidenten Milan Milutinovic.