Krigsforbrytertiltalte Bashir reiser til Darfur

Trosser arrestordre mot seg for krigsforbrytelser i Darfur.

TAR EN TUR TIL DARFUR: Omar Hassan al-Bashir, i sør-sudanesisk folkedrakt, tar i mot folkets hyllest under en protestdemonstrasjon mot den internasjonale kriksforbrytertiltalen mot ham. Nå planlegger han å reise til Darfur. Foto:  REUTERS/Zohra Bensemra/SCANPIX
TAR EN TUR TIL DARFUR: Omar Hassan al-Bashir, i sør-sudanesisk folkedrakt, tar i mot folkets hyllest under en protestdemonstrasjon mot den internasjonale kriksforbrytertiltalen mot ham. Nå planlegger han å reise til Darfur. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sudans president Omar al-Bashir har en arrestordre mot seg for krigsforbrytelser i Darfur. Søndag reiser han til den krigsherjede regionen.

Det er første gang Bashir besøker regionen siden Den internasjonale straffedomstolen (ICC) utstedte en arrestordre mot ham onsdag.

Reisen til El-Fasher i Nord-Darfur blir tolket som en protest mot den stadig økende kritikken fra vestlige land.

Sudanske myndigheter valgte denne uken å besvare arrestordren mot Bashir med å kaste 13 internasjonale hjelpeorganisasjoner, deriblant Flyktninghjelpen, ut av landet.

Den sudanske presidenten er tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med konflikten i Darfur.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer