Krigsforbrytertiltaltes datter mot toppen i serbisk republikk

Sonja Karadzic Jovicevic visepresident i Republika Srpska.

VISEPRESIDENT:  Sonja Karadzic (til høyre) ved polititasjonen i Pale i 2008 med mor Ljiljana Zelen Karadzic i bakgrunnen. Nå er hun valgt til visepresident i Republika Srpska. Foto: Hidajet Delic, AP/NTB Scanpix.
VISEPRESIDENT: Sonja Karadzic (til høyre) ved polititasjonen i Pale i 2008 med mor Ljiljana Zelen Karadzic i bakgrunnen. Nå er hun valgt til visepresident i Republika Srpska. Foto: Hidajet Delic, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den krigsforbrytertiltalte Radovan Karadzics datter er valgt til visepresident i den lovgivende forsamlingen i den selvoppnevnte bosnisk-serbniske delstaten Republika Srpska, melder nyhetsbyrået AFP.

48 år gamle Sonja Karadzic Jovicevic, som er utdannet lege, ble valgt inn i den lovgivende forsamlingen for Det serbiske demokratiske partiet i fjor. SDS er et nasjonalistisk parti som Radovan Karadzic grunnla før Bosnia-krigen på 1990-tallet.

ENNÅ INGEN DOM:  Radovan Karadzic og en sikkerhetsvakt i krigsforbryterdomstolen i Haag i mars 2009. Foto: JERRY LAMPEN, AFP/NTB Scanpix.
ENNÅ INGEN DOM: Radovan Karadzic og en sikkerhetsvakt i krigsforbryterdomstolen i Haag i mars 2009. Foto: JERRY LAMPEN, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Republika Srpska (Den serbiske republikken) utgjør sammen med den kroatisk-muslimske Føderasjonen Bosnia-Hercegovina landet Bosnia-Hercegovina.

70 år gamle Radovan Karadzic var leder for Republika Srpska fram til 1992. I 2008 ble han pågrepet i Serbia etter å ha vært ettersøkt i 13 år. Han ble deretter utlevert til Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i Haag.

KRIGSHERRER:  Krigsforbrytertiltalt6e Radovan Karadzic (til høyre) og general Ratko Mladic i Vlasic-fjellene i  Banja Luka i april 1995. Foto: Ranko Cukovic, Reuters/NTB Scanpix.
KRIGSHERRER: Krigsforbrytertiltalt6e Radovan Karadzic (til høyre) og general Ratko Mladic i Vlasic-fjellene i Banja Luka i april 1995. Foto: Ranko Cukovic, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Fire år seinere startet en over halvannet år lang rettssak mot ham, der han er tiltalt for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser under Bosnia-krigen fra 1992 til 1995.

Det foreligger ennå ingen dom.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer