«Krigslignende tilstander» i Strasbourg

Demonstranter plyndrer og tenner på bygninger.

- KRIGSSONE Anti-NATO-demonstranter kjemper mot opprørspolitiet i Strasbourg. Foto: SCANPIX
- KRIGSSONE Anti-NATO-demonstranter kjemper mot opprørspolitiet i Strasbourg. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens NATO-lederne avsluttet sitt toppmøte, gikk demonstranter løs på bygninger og plyndret butikker i utkanten av Strasbourg. Røyken lå tjukk etter flere voldsomme branner.

Politiet tok i bruk tåregass og vannkanoner for å stanse en gruppe demonstranter som hadde samlet seg i Strasbourg i forbindelse med NATO-toppmøtet. En anarkistisk utbrytergruppe fra en demonstrasjon med flere tusen aksjonister satte fyr på blant annet et hotell og et kjøpesenter.

Maskert ungdom kastet brannbomber, tente på bildekk, knuste butikkvinduer og plyndret butikker. Også en gammel grensepost mellom Frankrike og Tyskland ble påtent.

Demonstrantene klarte en stund å tvinge politiet til å trekke seg tilbake fra området, før politiet omgrupperte og forsøkte å få kontroll over situasjonen igjen. Ifølge noen kilder kom 50 til skade i opptøyene, mens andre sier ti ble lettere skadd.

- Utrolig

De verste opptøyene fant sted på den franske siden av Europabrua, en vei over Rhinen som binder Frankrike og Tyskland sammen, 5 kilometer fra konferansesenteret der NATO-landenes stats- og regjeringssjefer var samlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer