Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigsminner fra Yoko & sønn

LONDON (Dagbladet): - Å arbeide med Sean har vært det fineste som har skjedd. Å miste John som partner var et stort tap, sier Yoko Ono. Sammen med sønnen Sean og hans band, IMA, har hun gitt ut albumet «Rising».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Lennons enke Yoko Ono er fortsatt svært eksperimentell, «avantgarde» kaller hun det selv.

Tidligere har hun gitt ut eksperimentell musikk på platene «Fly» og «Approximately Infinite Universe».

«Rising» bygger på minner hun har fra krigen da hun var barn i Japan og opplevde krigen og atombombene.

Lennons ånd

- Helt siden jeg mistet John, har jeg vært alene. Men så kom Sean og sa «la oss gjøre dette sammen», forteller Yoko og legger til at hun føler at John Lennons ånd våker over dem.

Samtidig klager hun over at britisk presse har vært slemme med henne helt siden hun møtte Lennon.

«Will we still need her, when she is 64?» (Trenger vi henne når hun er 64?), spør Sunday Telegraph i sin omtale av CD-en, og svarer: «Det er bare ett år til hun er 64, og vi har aldri trengt henne. Hun var jo skyld i at Beatles gikk i oppløsning.»

Bibelbråk

Yoko Ono er ekspert på å få publisitet. Det viste hun allerede da hun og John Lennon opptrådte nakne på et plateomslag. Under årets turné i USA rev hun ut blader fra Bibelen på scenen, noe som vakte avsky.

- Hvorfor gjorde du det?

Sønnen Sean svarer:

- Fordi hun mener IMA (hans egen gruppe) er større enn Jesus.

- Nei, nei, forsikrer Yoko.

- Jeg beklager hvis jeg fornærmet noen. Jeg delte ut sidene fra Bibelen til dem som satt nærmest. Det var amerikansk presse som refererte episoden galt.

Nå skal Yoko Ono ta med seg sønnen og bandet hans på Europa-turné. Men noe norgesbesøk er ikke inkludert i planene. Turneen starter i Amsterdam lørdag, deretter blir det konserter i Milano, Paris, Berlin, Hamburg og London.

Dagbladet har anmeldt den nye CD'n fra Yoko Ono.