Krigsrett for åpne dører

Jeremy C. Sivits for retten i Bagdad 19. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sivits er den første amerikaneren som stilles for krigsrett etter avsløringene om mishandling av irakiske fanger i Abu Ghraib-fengselet. Saken innledes 19. mai Bagdad. Rettssaken vil være åpen for media.

Den 24-årige militærpolitimannen fra Hyndman i Pennsylvania er tiltalt for tre forhold i forbindelse med mishandlingen. Han tiltales for sammensvergelse omkring mishandlingen, for ikke å forsvare fangene mot mishandling og for og for selv å ha mishandlet fanger, skriver AP.

Sivits er opprinnelig utdannet som lastebilmekaniker i forsvaret, og ikke fengselsvakt, har faren hans fortalt. Han tilhører 372nd Military Police Company (Militærpolitikompaniet).

Sivits er en av sju soldater som vil bli stilt for krigsrett. Sivits mistenkes for å ha tatt en del av bildene som har bevist skandalen for verden. Faren sa sist måned at sønnen ble beordret og ta et bilde og at han gjorde som han ble bedt om.

Sivits risikerer ifølge AP ett år i fengsel, degradering, trekk av to tredeler av årslønna, en bot eller å bli kastet ut av militæret på grunn av dårlig oppførsel. Straffen kan inkludere en, flere eller alle disse reaksjonene, sier talsmenn for den amerikanske hæren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer