Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krigsskip til Libanon

Israel innfører sjø- og luftblokade mot Libanon. Krigsskip er på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er den israelske militærradioen som melder dette, melder Haaretz i en hastemelding.

Uttalelsene kommer fra en høyerestående offiser i den israelske hæren, like etter at Israel bombet hovedflyplassen i Beirut i morges.

Full blokade

Israelske myndigheter har foreløpig ikke bekreftet meldingene.

- Israel planlegger sjø-, luft- og landblokade for å presse myndighetene til å ta sitt ansvar i sør-Libanon, som er under Hizbollahs kontroll på det nåværende tidspunkt, sa talsmannen ifølge Reuters.

Angrep og motangrep

I morgentimene i dag skal det ha blitt skutt mer enn 60 raketter fra Libanon og inn i Israel, melder den israelske Haaretz. Samtidig har Israel bombet hovedflyplassen i Beirut, i tillegg til tv-stasjonen til Hizbollah. Ifølge BBC, har Israel gjennomført 40 luftangrep over Libanon i løpet av natta. Minst 36 sivile libanesere er drept, melder Haaretz.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

GJØR SEG KLARE: Israelske soldater gjør seg klare til å gjennomføre ytterligere angrep mot Sør-Libanon i dag. Foto: YONATHAN WEITZMAN/REUTERS
GJØR SEG KLARE: Israelske soldater gjør seg klare til å gjennomføre ytterligere angrep mot Sør-Libanon i dag. Foto: YONATHAN WEITZMAN/REUTERS Vis mer
image: Krigsskip til Libanon
<B>BLOKKERT:</B> En libanesisk kvinne venter på hovedflyplassen i Beirut i morgentimene i dag. Flyplassen ble stengt etter at Israel bombet den i morges.