Krigsvåpen havner i Norge

Våpen fra krigen på Balkan har havnet i Norge. Ifølge Kripos skal det være enkelt å skaffe slike våpen her i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19. april 2005 stoppet svenske tollere en bil med krigsvåpen, blant annet automatgevær, sprengstoff og håndgranater. Bilen var trolig på vei til Drammen, melder TV 2.

– Det var politiet i Sverige som gjorde oss oppmerksom på dette, sier politiinspektør Thor Klepper ved Østfold politidistrikt.

Etterforskningen i etterkant av episoden førte til nye beslag i Gulskogen utenfor Drammen.

– Dette er en sak med betydelig omfang, både narkotika og hasj, og i tillegg kommer disse våpnene som vi ser veldig alvorlig på, som vi ikke egentlig vet hvor skulle, sier Klepper.

Våpen, som de funnet hos tollerne og i Drammen, er av samme type som våpnene som blant annet ble brukt under Nokas-ranet. Problemet skal være at masse våpen etter krigen på Balkan er på avveie. Disse våpnene skal det heller ikke være vanskelig å få tak på i Norge.

– Det er nok en kjensgjerning at det finnes betydelige mengder med våpen på Balkan, i hvert fall i forhold til hva vi er vant med i vår del av verden, så man må si at det er enkelt, sier avdelingsleder Atle Roll-Matthiesen i Kripos.

(ANB)

I NORGE: Illegale våpen som ble tatt i en forstad til Skopje i Makedonia i 2001. Nå viser det seg at våpen fra Balkan også finner veien til Norge.