HOPPER I DET: Her hopper motstandsmannen Erling Lorentzen (93) fallskjerm for første gang siden 1943. Video: Forsvarets Forum Vis mer

Krigsveteran (93) hoppet i fallskjerm 73 år etter han var motstandsmann

Erling Lorentzen tok utfordringen fra forsvarets spesialkommando.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarets forum delte det spesielle øyeblikket da den 93 år gamle krigsveteranen skulle hoppe i fallskjerm. Den hyggelige hopp-invitasjonen kom i anledning av at Erling Lorentzen og Kaare Robertsen var invitert til Rena militærleir. Invitasjonen kom fra forsvarets spesialkommando.

Minnemarkering

De to veteranene la ned krans på minnesmerket for Kompani Linge og Det norske commandokompaniet. Minnesmerket finner man i minnelunden på Rena. Robertsen er den eneste av de som tjenestegjorde i Det norske commandokompaniet, som fortsatt er i live. Lorentzen var en del av Kompani Linge.

Fallskjermhopp

Samtidig som minnemarkeringen, pågikk det trening på hoppfeltet. I den sammenhengen ble veteranene fortalt at hvis noen hadde lyst, så kunne de hoppe i fallskjerm. Lorentzen var ikke sen å be, forteller Erling Eikli til Dagbladet. Han er redaktør i forsvarets forum.

– Jeg var lett å overbevise, humrer 93-åringen, i følge forsvarets forum.

Selve hoppet ble gjort fra et C-130J Herkules fly, og det gikk en del høyere enn det Lorentzen hadde hoppet fra tidligere.

- Det var ganske annerledes, for den gang hoppet vi fra 800 fot. Nå hoppet vi fra 12 500 fot, forteller Lorentzen til forsvarets forum.

Tilbake i miljøet

Etter hoppet spiste veteranene lunsj med spesialsoldatene. Eikli forteller at Lorentzen og Robertsen satte veldig pris på å være der sammen med spesialsoldatene.

- Lorentzen hadde mange spørsmål, og var tydelig fornøyd med å være tilbake i miljøet, forteller Eikli.