Krigsveteran ble skutt syv ganger under skolemassakre i USA - hylles som helt

Hardt skadet etter at 10 mennesker ble drept på en skole i Oregon.

 HYLLES:  Chris Mintz skal ha forsøkt å stoppe gjerningsmannen bak skolemassakren i Oregon. Et døgn etter er han under intensiv behandling på sykehus. Foto: Sheila Brown
HYLLES: Chris Mintz skal ha forsøkt å stoppe gjerningsmannen bak skolemassakren i Oregon. Et døgn etter er han under intensiv behandling på sykehus. Foto: Sheila BrownVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag morgen ble 9 mennesker drept og syv skadet da en gjerningsmann begynte å skyte i Umpqua College i Oregon.

Dette antallet kunne vært langt større hvis det ikke hadde vært for Chris Mintz, skal en tro NBC News.

Krigsveteranen ble skutt syv ganger under massakeren. Dette, ifølge kildene kanalen har vært i kontakt med, mens han forsøkte å hindre gjerningsmannen i å drepe andre.

- Vi har blitt fortalt at han var heroisk. Han forsøkte å beskytte folk mot han, sier Mintz sin tante, Sheila Brown, om det som hendte torsdag.

Mintz, som i sin tid var 10 år i det amerikanske forsvaret, skal være hardt skadet etter massakren. I tillegg til skuddskadene skal han ha brukket begge beina og behandles nå på sykehus.

- Det var et stort sjokk. Vi har vært på pinebenken siden torsdag og har bedt til Gud om at det måtte gå bra med han. Han er et fantastisk menneske og det overrasker meg ikke at han har vært heltemodig, sier Sheila Brown.

Skytingen på Umpqua College begynte, ifølge NBC, klokken halv elleve om morgenen og gjerningsmannen tok livet av seg selv i etterkant av massakeren.

Politiet melder at de har identifisert drapsmannen, men vil ikke gå ut med navnet hans.

Ifølge NBC skal dette være fordi de ikke vil glorifisere mannens handlinger.