Krim-krig i Verdal

Lensmann Geir Ove Heir endret arbeidsmetodene og lar politiet i Verdal plage det kriminelle miljøet. Nå blir han selv truet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VERDAL (Dagbladet): Verdal har vært plaget av mye kriminalitet de siste åra, hovedsakelig narkotikaomsetning og vinningsforbrytelser. For å hindre rekruttering og økt kriminalitet har politiet vært mer aggressive overfor de kriminelle miljøene. Det har imidlertid gjort situasjonen svært tilspisset i kommunen i Nord-Trøndelag.

Nå utsettes politiet for vold og trusler.

Ved to anledninger er det blitt kastet store steiner inn på kontoret til lensmann Geir Ove Heir. En politibetjent fikk nylig ramponert bilen sin.

Dessuten verserer det rykter i Verdal om at verre aksjoner er under planlegging. Det tar lensmann Heir med knusende ro.

Tøffe metoder

- Dette betyr at vi gjør en god jobb, og at det er stor frustrasjon blant de mest aktive kriminelle. De skal bare ikke tro at vi lar oss skremme av trusler, sier Geir Ove Heir til Dagbladet.

Han avviser blankt beskyldningene om at politiet driver trakassering, men vedgår at det blir brukt tøffe arbeidsmetoder.

- Men vi har ingenting å skjule. Jeg tar gjerne imot kritikk, men ikke gjennom trusler og vold, sier Heir, som understreker at han har full støtte fra sine overordnede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer