- FIKK IKKE FILME: Krimekspert Johnny Brenna i TV2 vedgår at han skallet til restaurantsjef Bjørn Vidar Ringsbye utenfor Ryes i helga. Men krimeksperten sier han forsøkte å roe ned situasjonen. Foto: Lars Myhren Holand/DAGBLADET
- FIKK IKKE FILME: Krimekspert Johnny Brenna i TV2 vedgår at han skallet til restaurantsjef Bjørn Vidar Ringsbye utenfor Ryes i helga. Men krimeksperten sier han forsøkte å roe ned situasjonen. Foto: Lars Myhren Holand/DAGBLADETVis mer

Krimekspert skallet til restaurantsjef

TV2s Johnny Brenna var ute og dokumenterte gatevolden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hendelsen skal ifølge VG ha skjedd på fortauet utenfor utestedet Ryes på Grunerløkka i Oslo natt til søndag.

Ekspert på kriminalspørsmål i TV2, eks-politimann Johnny Brenna, forteller til avisen at det skjedde etter at de ikke fikk lov til å filme på fortauet utenfor restauranten. TV2 filmet en hendelse der dørvaktene tok hånd om en gjest. Han forteller at fotografen havnet i asfalten.

- Jeg selv opplevde at mannen gikk i strupen på meg. I tumultene som oppsto kom jeg til å skalle til ham. Men ikke hardt, sier Brenna.

Krimeksperten sier han forsøkte å roe ned situasjonen, og mener det var restaurantsjefen som var den aggressive parten.

Restaurantsjef Bjørn Vidar Ringsbye (31) som mottok skallen, har en litt annen versjon. Han mener gjesten som slo seg vrang bare ble villere da han forsto at TV2 filmet ham. Derfor ønsker Ringsbye å få TV-folkene vekk.

- Derfor forsøkte jeg å skyve Brenna unna. Da fikk jeg en springskalle fra TV2-reporteren rett i nesa, forteller Ryes-sjefen, som varsler politianmeldelse i dag.

TV2 opplyser at de i dag skal gå i gjennom TV-opptakene for å få oversikt over hva som skjedde.

- Versjonen vi er blitt fortalt, er at våre folk ble angrepet av tre personer som ville forhindre filmingen. Vår fotograf skal ha blitt utsatt for vold. Og det er helt uaksepabelt at våre folk blir angrepet på jobb, sier Nyhetsredaktør Jan Ove Aarsether i TV2 til VG.