Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krimforfatter ga inspirasjon til sitt eget mord

Toby Charnauds thailandske ekskone fikk ham drept, partert og matet til tigre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det viste seg å gå troll i ord i 41-årige Toby Charnauds novelle om en brite som ble drept av sin kone i Thailand. Novellen, som gikk til topps i en amatørkonkurranse, beskriver en engelskmann som gifter seg med en kvinne fra Thailand. Kona utvikler etter hvert sterk spillavhengighet og er utro med flere elskere, før hun omsider leier sin beste venn for å ta livet av ektemannen, melder The Times.

Leide privatdetektiv

I det virkelige livet var Toby Charnaud gift med thailandske Pannada Laoruang (35) som, i likhet med rollefiguren i novellen, etter hvert fikk store problemer med pengespill.

Paret, som hadde en sønn sammen, skilte seg da kvinnens spillproblemer utartet.

Charnauds nære familie i England ble mistenksomme da hans eks-kone plutselig meldte ham savnet. Derfor hyret de en skotsk privatdetektiv i Bankok, som ut i fra mobilutskrifter raskt kunne avdekke at Toby Charnaud hadde vært hos sin ekskone like før hun meldte ham savnet.

Ifølge politiet hadde Charnaud kommet for å hente sin sønn som han hadde forsørgeransvaret for.

Da han ankom ekskonas hus, var verken hun eller sønnen der. Isteden ble han møtt av flere personer som politiet mener er nære slektninger av ekskona.

Han ble først forsøkt skutt med et gammelt flintlåsgevær. Da dette ikke lyktes, ble han angrepet med trestokker og jernstenger og slått ihjel.

AVHØR: Somsak Papai og Wiscunt Samaksri ble spurt ut av politiet på en pressekonferanse i Bankok i mai i fjor, mistenkt for å ha tatt del i drapet på briten Toby Charnaud. Foto: Scanpix/EPA
AVHØR: Somsak Papai og Wiscunt Samaksri ble spurt ut av politiet på en pressekonferanse i Bankok i mai i fjor, mistenkt for å ha tatt del i drapet på briten Toby Charnaud. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

Matet til tigre

Deler av Charnauds parterte kropp, tilberedt på kullgrill, ble senere funnet i et reservat for thailandske tigre.

Ekskona, som ifølge politiet har leid sine slektninger for å få Charnaud drept, er nå siktet for mordet og risikerer dødsstraff. Tre slektninger har erkjent å ha med drapet å gjøre, men hevder at ugjerningen ble provosert fram.

Krimforfatterens familie tolker novellen dit hen at offeret måtte ha hatt en forutanelse om hva som kunne ramme ham.

- Historien er fryktinngytende. Jeg er sikker på at han hadde sine mistanker. Dette er et motbydelig, planlagt drap som har ødelagt våre liv, sier offerets søster Hannah Allen. Hun har nå ansvaret for brorens sønn Daniel (6).

Familien Charnauds advokat opplyser at ekskona ville ha arvet Toby Charnaud gjennom sønnen.

image: Krimforfatter ga inspirasjon til sitt eget mord
I JERN: Toby Charnauds ekskone er siktet for drapet på sin tidligere ektemann. Ifølge politiet leide hun slektninger for å utføre drapet. Bildet viser arresterte Somsak Papai og Wiscunt Samaksri i mai i fjor.