- Kriminalitet satt i system

780 selvangivelser skal ha blitt forfalsket og 213 millioner kroner er unndratt beskatning. Skattebedrageriet er kriminalitet satt i system, mener Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dette er en svært alvorlig sak, sier statsadvokat Geir Kavli i Økokrim.

I går startet Norgeshistoriens største og mest omfattende skattebedrageri sak. På tiltalebenken sitter regnskapsfører Henry Amundsen (55), en tidligere drosjeeier (54) og en pianostemmer (43). Fjerdemann - en 45-årig datamann - er sykmeldt og møtte ikke i retten.

Tatt på fersk gjerning

Statsadvokat Geir Kavli la i sitt innledningsforedrag ikke skjul på at Økokrim mener skattebedrageriet - som Oslo likningskontor avdekket - er kriminalitet satt i system.

Mens den tidligere drosjeeieren - som ble tatt på fersk gjerning da han laget fiktive drosjelapper og pianostemmeren erkjente straffskyld, vedgikk regnskapsføreren bare grov uaktsomhet.

Statsadvokat Kavli skal forsøke å dokumentere at de tre mennene systematisk har forfalsket 780 selvangivelser. Ifølge tiltalen skal de tre være bakmenn som la forholdene til rette slik at 277 drosjeeiere kunne levere fiktive selvangivelser.

-  Det er disse tre mennene som står bak skattesviket, påpekte Geir Kavli i sitt innledningsforedrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer