Kriminalsjef bekrefter politirapport

Kriminalsjefen i Oslo bekrefter at det finnes en rapport som omtaler opplysninger om en tjenestemann i Oslo politidistrikt som skal ha provosert frem en konfrontasjon mellom medlemmer i A- og B-gjengen i Oslo i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men kriminalsjef Roger Andresen mener denne hendelsen ikke alene er skyld i gjengkrigen mellom de to rivaliserende gruppene i hovedstaden. Andresen viser til at lignende gnisninger mellom gjenger finnes i andre europeiske storbyer, og at A- og B-gjengens oppførsel ikke er unik for Oslo.

I rapporten, som Dagbladet avslører i dag, blir tjenestemannen karakterisert som illojal overfor sine egne. Han beskyldes også for å ha spredd sensitive opplysninger til det kriminelle miljøet om forhold han har fått vite som polititjenestemann.

Ble informert

I november i fjor ble kriminalsjefen informert om den aktuelle tjenestemannens oppførsel. Opplysningene kom fram i et avhør med et vitne, og er senere nedtegnet i en intern rapport. I følge Andresen er det ingen andre som har bekreftet opplysningene, men i rapporten blir det gitt et godt skussmål av vitnet. I følge kriminalsjefen har ingen i de to gjengene noensinne antydet til politiet at en tjenestemann skal ha provosert frem konfrontasjoner, selv om det kommer fram i rapporten.

- Er det kritikkverdig dersom opplysningene om hva som skjedde i 1997 stemmer?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Påstander om hva en enkelt politimanns gjøren og laden på Tveita-senteret i 1997 har vært, er ikke grunnlag for at folk skyter på hverandre i 2001. Det tror jeg folk flest vil se som lite sannsynlig, sier Andresen.

Sier lite

- Hva gjør politiet med denne saken og opplysningene som er kommet fram?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Blir opplysningene etterforsket?

- Ingen kommentar.

- Har du selv snakket med den aktuelle politimannen?

- Nei, det har jeg ikke.

- Vil du gjøre det?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Andresen.

BEKREFTER: Kriminalsjef Roger Andresen i Oslo bekrefter at det er skrevet en rapport om en politimann, som skal ha framprovosert slagsmål mellom A- og B-gjengen i Oslo.