Kriminalteknikere åpnet ny massegrav i Srebrenica

Inneholder trolig rundt 50 lik som ble drept på stedet.

8000 DREPT: Over 8 000 bosniske muslimer ble drept av serbiske styrker i juli i 1995. Noen av dem er begravet her på Potocari i nærheten av Srebrenica. Krimteknikere har i dag åpnet nok en grav. Foto: REUTERS/Dado Ruvic
8000 DREPT: Over 8 000 bosniske muslimer ble drept av serbiske styrker i juli i 1995. Noen av dem er begravet her på Potocari i nærheten av Srebrenica. Krimteknikere har i dag åpnet nok en grav. Foto: REUTERS/Dado RuvicVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bosniske kriminaltekniske eksperter har åpnet en massegrav som trolig inneholder likene av rundt 50 bosniske muslimer som ble drept under Srebrenica-massakren i 1995.

Amor Masovic fra det bosniske instituttet for savnede personer sier graven er en såkalt primærgrav, noe som innebærer at de som er begravet i massegraven, har blitt drept på stedet.

Masovic sier det ligger rundt 50 ofre i graven som ble oppdaget i byen Kaldrmica.

De fleste ofrene for Srebrenica-massakren under krigen i Bosnia ble funnet i sekundærgraver, noe som er tolket som at gjerningsmennene har flyttet likene for å skjule omfanget av massedrapene.

Over 8.000 bosniske muslimer ble drept av serbiske styrker i juli i 1995, flesteparten av dem menn og gutter. Så langt er rundt 6.800 av ofrene identifisert.

(NTB)