Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriminell lavalder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge Høyres leder, Torbjørn Røe Isaksen, har børstet støvet av et gammelt Høyreforslag om å senke den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år.

Han baserer sitt utspill på en trendrapport fra Oslopolitiet og Oslo kommune som viser at vold og trusler er et økende problem blant barn og ungdom. Røe Isaksen hevder overfor Dagbladet at en tøffere inngripen og et tidligere møte med rettsvesenet kan hindre at flere unge lovbrytere forblir kriminelle.

Justisminister Knut Storberget avviser forslaget kontant, og sier til Dagbladet at å senke den kriminelle lavladeren er en debatt som hører fortida til. Regjeringen har ingen slike planer, forsikrer Storberget, og slår fast at barn ikke hører hjemme i fengsler. Det er et syn vi deler fullt ut. Politiet og strafferettspleien ikke er de redskapene vi skal bruke for å få barn under 15 år bort fra en kriminell løpebane. I stedet må kriminalitetsforebyggende og konfliktdempende tiltak styrkes på bred front gjennom en bedre integrering og økte ressurser til skolen, konfliktrådene og barnevernet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media