GROVT RAN: - Jeg er en eventyrlig og rolig mann, skriver denne fangen om seg selv. Han soner en straff for grovt ran. FOTO: Faksimile
GROVT RAN: - Jeg er en eventyrlig og rolig mann, skriver denne fangen om seg selv. Han soner en straff for grovt ran. FOTO: FaksimileVis mer

Kriminelle får egen sjekkeside på internett

- Jeg er en morsom gutt som soner straff for drap. Søker en sosial jente som jeg kan finne kjærligheten sammen med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Hvis du ønsker å finne kjærligheten med en drapsmann, raner eller narkotikasmugler, har du sjansen nå.

I Sverige har det kommet et nytt nettsted for innsatte som ønsker å finne kjærligheten med noen på utsiden av fengslesmurene.

- Er romantisk og eventyrlig
Prisondate.se kan du lese fagenes beskrivelse av seg selv. De fleste skriver også hva de sitter inne for og når de kommer til å slippe ut.

«Mamma ville nok sagt at jeg er snill», skriver en fange (26) om seg selv. Han forteller videre at han er romantisk, eventyrlig, generøs, morsom og sosial.

- Jenter som kjenner meg vil kanskje ikke si at jeg er like kjekk som Brad Pitt, skriver 26-åringen.

Vil hjelpe de innsatte
Han er én av 20 mannlige innsatte i Sverige som så langt har valgt å benytte seg av sjekkesiden. Også fem kvinnelige fanger er registret der.

TROLIG INTERESSE OGSÅ I NORGE: Ellinor Houm, direktør for Kriminalomsorgen region øst, tror det er et marked for en tilsvarende sjekkeside i norske fengsler. -Mange innsatte bruker kontaktannonser for å møte kjærester, sier Houm. Foto: Vis mer

- Vi vil hjelpe fangene med å bygge opp et kontaktnett av ikke-kriminelle personer på utsiden av murene, sier Therese, en av personene bak ­nettstedet, til Aftonbladet.se.

En av fangene på siden, en 45-åring fra Dalarna i Sverige, er dømt for å ha drept samboeren sin i 2003. Hun var mor til deres to barn. Etter drapet, etterlyste han henne på internett. Nå søker han etter kjærligheten på nytt, skriver Aftonbladet.se.

- Trolig også marked i Norge
Ifølge Ellior Houm, direktør for kriminalomsorgen, region øst, er det trolig et marked for tilsvarende sjekkenettsted blant norske fanger.

- Jeg vet det er en del innsatte som bruker kontaktannonser for å treffe kjærester. Mange treffer hverandre på nettet i disse dager, så et slik nettside ville nok blitt brukt, men jeg kan ikke se for meg at Kriminalomsorgen skal administrere noe sånt, sier Houm til Dagbladet.

Hun forklarer at de innsatte har tilgang til internett i skoletiden, men at nettbruken blir overvåket.

Møtte mann dømt for ran
Svenske Maria (48) har valgte å treffe en mann som sitter inne for grovt ran, skriver Expresen.se.

DRAP: - Jeg leter etter kjærligheten, skriver denne mannen som sitter inne for mord. FOTO: Faksimile Vis mer

- Det var spennende og annerledes. Men man må være forsiktig, for det er jo en grunn til at de sitter der, sier hun til avisen.

Maria traff mannen via en kontaktannonse i avisen, og giftet seg senere med ham. Sammen fikk de to barn, men Maria ble dratt inn i et narkotikamiljø og ekteskapet tok etterhvert slutt, skriver Expressen.se.

Nå er hun sammen med en mann som ikke er kriminell, men angrer ikke på tiden med ransmannen.

NARKOTIKA: - Jeg ser etter en jente med bein i nesa, skriver denne mannen som soner en straff for grovt brudd på narkotikaloven. FOTO: Faksimile Vis mer