DRAPSMANN: Sven Rune Merhof (t.v.) er godt kjent for politiet på Østlandet etter at han skjøt og drepte torpedoen Eivind Johansen (30) i lokalene til mc-klubben Untouchables i Oslo i 2000, noe han i 2002 ble dømt til seks års fengsel for. 7. mars i år ble han arrestert av politispanere i Oslo med en kilo amfetamin i baksetet.
DRAPSMANN: Sven Rune Merhof (t.v.) er godt kjent for politiet på Østlandet etter at han skjøt og drepte torpedoen Eivind Johansen (30) i lokalene til mc-klubben Untouchables i Oslo i 2000, noe han i 2002 ble dømt til seks års fengsel for. 7. mars i år ble han arrestert av politispanere i Oslo med en kilo amfetamin i baksetet.Vis mer

Kriminelle «fiender» samarbeider tett om narko-millionene

Det er penga som rår - ikke ære eller klubbtilhørighet, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

[faktaboks, right, six]For politiet på Romerike er den ett år lange opprullingen av amfetamin-nettverket i «Operasjon Comeback» en helt fersk bekreftelse på at tilsynelatende fiender i de norske kriminelle miljøene nå verken bryr seg om æreskodeks eller rivalisering - så lenge alle ser muligheten for raske millioner.

Dagbladet kjenner til at mistenkte med bakgrunn fra Bandidos i løpet av etterforskningen har blitt spanet på av politiet under møter i Hells Angels' hovedkvarter på Alnabru. Andre skal ha gjort forretninger med blant andre norskpakistanske kriminelle samtidig som de frekventerer miljøer der rasisme og nazisympatier er en del av omgangsformen.

 - Det denne saken og andre politioperasjoner avdekker, er at de tradisjonelle gjengstrukturene med rot i etnisitet, politisk ståsted eller i mc-klubbene egentlig ikke eksisterer i denne form for kriminalitet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn