Kriminelle i gråsonen skal følges bedre opp

Skal hindre at psykisk syke kriminelle faller mellom to stoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I årevis har politiet og helsevesenet slitt med å håndtere kriminelle som er for syke til å kunne straffes, men for friske til å kunne tvangsinnlegges i psykiatrien.

Nå går politiet og helsevesenet sammen om å gjøre noe med problemet.

MAS-prosjektet (mellom alle stoler) er på trappene i Oslo, Bergen og Trondheim, og skal sørge for at denne gruppen lovbrytere blir tatt bedre hånd om, skriver Bergens Tidende.

- Det er ikke nødvendig med noen lovendring. Vårt utgangspunkt er at mulighetene i dagens lovverk ikke er benyttet fullt ut, sier psykiatriprofessor Kirsten Rasmussen ved St. Olavs hospital i Trondheim.

Hun beskriver følgende tiltak: En politijurist i hvert politidistrikt blir øremerket til å ta seg av denne gruppen, som begår mindre alvorlig kriminalitet.

Politiet skal oftere enn før be om judisiell observasjon, for å avklare om personen er tilregnelig eller ikke. Dermed får man avklart om vedkommende skal ha straff eller behandling. Hvis psykiatrien mener en person er frisk nok til å skrives ut, skal politiet få mulighet til å motsette seg dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer