Kriminelle politimenn

Hjalp narkosmugler og drev kidnappingsbande.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Mexico har ikke «vanlige» forbrytere monopol på å begå kriminelle handlinger. Tjue politimenn og fengselsbetjenter er nå arresterte, mistenkt for å gå dem opp i næringen, melder AP.Kidnapping

Ni politimenn og to sivilister er pågrepet, mistenkte for å drive en kidnappingsliga i turistbyen Ensenada, som ligger 75 kilometer syd for California. Også høyt rangerte politimenn er involverte. Den ene av arrestantene, Francisco Javier Barriga, er operasjonsleder i byen, mens Jorge Alberto Cisneros er sjef for den taktiske etterforskningen.

- Ligaen ser ut til å være tilknyttet  narkotikaligaen  Arellano Felix. Politimennene skal dessuten være involverte i minst tre kidnappinger som nylig fant sted, hvorav den ene endte med at den kidnappede ble drept, sier myndighetene.

Myndighetene beslagla flere automatvåpen fra et hus der politimennene skal ha holdt fanget kidnappingsofrene.

Hjalp narkoboss å flykte

- Den tidlige direktøren ved et fengsel i den mexicanske hovedstaden, Amado Azuara, har sammen med elleve andre blitt arresterte, mistenkt for å ha hjulpet en beryktet narkotikasmugler å flykte fra Guatemala. Det opplyser talsmenn for myndighetene.

Otto Herrera flyktet 13. mai i år. Før han ble arrestert i april året før, skal han og banden hans ha smuglet tonnevis av kokain fra Colombia til USA gjennom El Salvador, Guatemala og Mexico. USA ønsket ham utlevert for å tiltale ham for narkotikasmugling og for å drive med organisert kriminalitet.

Ni av de mistenkte har sittet i husarrest siden etterforskningen tok til. Totalt tolv personer er nå siktet. Påtalemyndighetene skal nå ha beviser for at mennene mottok bestikkelser og hjalp narkotikabaronen med å flykte.

El Profe, eller Otto Herrera, blir omtalt av amerikanske myndigheter som Sentralamerikas mest ettersøkte narkotikasmuggler: Nå er en fengselsdirektør tiltalt for å ha hjulpet ham å flykte,
Arellano Felix: Kan være tilknyttet banden til politimennene i Ensenada.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer