Kriminelle skylder flere hundre millioner i erstatning

Skylder staten 650 millioner kroner.

SKYLDER MILLIONER: Erstatningsbeløpet for overlevende og etterlatte etter terroren 22. juli er 229 millioner kroner for Utøya og 66 millioner kroner for Regjeringskvartalet. Kriminelle skylder staten hele 650 millioner kroner som de er dømt til å betale sine ofre, Her fra Utøya 11. juli i år.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SKYLDER MILLIONER: Erstatningsbeløpet for overlevende og etterlatte etter terroren 22. juli er 229 millioner kroner for Utøya og 66 millioner kroner for Regjeringskvartalet. Kriminelle skylder staten hele 650 millioner kroner som de er dømt til å betale sine ofre, Her fra Utøya 11. juli i år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Straffedømte som ikke har betalt erstatning de er dømt til å betale ofre, skylder staten 650 millioner kroner.

Når straffedømte ikke betaler erstatning kan ofrene søke Kontoret for voldsoffererstatning om å få pengene forskuttert av staten, og deretter krever staten penger inn fra den dømte.

Tall fra Statens innkrevingssentral viser at 650 millioner kroner er utestående, skriver VG.

- Det er i disse sakene det er vanskeligst å få til innkreving, sier informasjonssjef Tore Bratt i Statens innkrevingssentral. At den dømte soner en straff, innebærer ofte en begrenset inntekt. Staten krever inn pengene hvis den dømte får arv eller vinner penger, eller om det blir oppdaget at det kommer penger inn på konto.

- Men vi går ikke inn i privatlivet og tar smykkeskrinet, sier Bratt.

Den høye summen kan forklares med at erstatningsbeløpet for overlevende og etterlatte etter terroren 22. juli er 229 millioner kroner for Utøya og 66 millioner kroner for Regjeringskvartalet. I tillegg ble taket for utbetaling av erstatning hevet fra 200.000 kroner til 5,3 millioner kroner i desember 2011.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer