Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriminelle største trussel mot USA i Latin-Amerika

Narkokarteller utgjør sikkerhetstrussel.

VOLDELIG: Narkokartellene i blant annet Mexico er svært voldelige og brutale i sin framgangsmåte. USA anser kriminelle som den største trusselen mot USA i Latin-Amerika. Foto: Reuters/Leovigildo Gonzalez/Scanpix.
VOLDELIG: Narkokartellene i blant annet Mexico er svært voldelige og brutale i sin framgangsmåte. USA anser kriminelle som den største trusselen mot USA i Latin-Amerika. Foto: Reuters/Leovigildo Gonzalez/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miami (NTB-AFP): - Jeg ser ingen konvensjonell trussel mot USA i regionen, sier Fraser som er sjef for USAs sørkommando på en konferanse i Miami fredag.

Tvert imot kommer truslene i dag fra kriminelle organisasjoner som opererer over grensene, og den virkningen de har på politikk, økonomi og sivilsamfunnet i hele regionen.

Han sa at omfattende korrupsjon gjør det vanskelig å bekjempe de kriminelle organisasjonene, som fortsetter å styrke seg, særlig i Mexico og Mellom-Amerika.

Fraser har merket seg at Iran prøver å øke sin innflytelse i regionen, men at dette ennå ikke oppfattes som en sikkerhetstrussel. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media