- Kriminelle utlendinger må utvises

- I Norge er vi naive. Det er et enormt gap mellom det folk oppfatter som virkelighet og den faktiske kriminelle virkeligheten. Arne Johannessen og Politiets Fellesforbund vil utvise utlendinger som begår kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den frittalende lederen forv Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, mener samfunnet er tjent med å bruke mer penger på å bekjempe kriminaliteten. - I 1993 ble ble det anslått at krininaliteten i Norge koster omlag 40 milliarder kroner i året Det er dessverre grunn til å frykte at mørketallene i dag er minst det dobbelte - mellom 80 og 100 milliarder kroner, sier forbundslederen.

I dag bruker det norske samfunnet seks milliarder kroner i krininalitetsbekjempende virksomhet.

Det finnes ikke sikre tall på hvor mye kriminalitet koster samfunnet.

- Å bruke noen milliarder mer i kampen mot organisert kriminalitet, vil være en rimelig investering, som vil lønne seg, fastslår Johannessen.

Norsk FBI

Han legger ikke skjul på at debatten internt i politiet gikk på hvilken type kriminalitet samfunnet burde satse på å bekjempe.

- Det holder ikke lenger å måtte velge mellom vanlig politi og politi med spisskompetanse. Skal vi klare å ta opp kampen mot organisert kriminalitet må vi selvfølgelig ha et synlig politi. Men like viktig er det at vi bygger opp kompetanse og har ressurser til å gjøre noe med den avanserte kriminaliteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer