Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriminelle vil ikke si et pip om «Skrik» uten penger

Kriminelle vil ha penger for å fortelle politiet hva de vet om de stjålne maleriene «Skrik» og «Madonna».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet har fått slike henvendelser fra det kriminelle miljøet på Østlandet, der flere hevder de vet hvor de stjålne maleriene «Skrik» og «Madonna» er.

Så langt har politiet ikke utbetalt en eneste krone. Politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at det fortsatt ikke er aktuelt å utlove dusør til dem som har sentrale opplysninger i saken.

Over et halvt år etter kunstkuppet på Tøyen er politiet fortsatt ikke på sporet av kunstverkene.

-  Det er mange som har kontaktet oss, men ingen har klart å komme med konkret informasjon. Jeg kan avkrefte at vi har vært inne i forhandlinger, sier Øyvind Nordgaren.

Politiet mener fortsatt ransmiljøet sitter med informasjon om hvor bildene er. Dagbladet har hatt kontakt med flere personer med innsikt i miljøet.

-  Det går mange rykter. En rekke personer hevder de vet noe. Jeg har sagt til politiet at jeg kan fortelle mye om bildene, men at jeg vil ha kompensasjon, sier en kilde.