- Kriminelle vinner anbud

Kriminelle er allerede inne. Nå frykter politiet at mafiaorganisasjoner skal få innpass i viktige offentlige instanser.

TROJANERE: «Innen renovasjon er det kriminelle personer som har vunnet anbud og inngått delvis eierskap med intetanende statlige/kommunale eiere. Dette fungerer i praksis som "trojanere" — altså mafiaoppbygging som korrumperer viktige offentlige innstanser», skriver politioverbetjent Christian S. Berg ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo i en ny rapport. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
TROJANERE: «Innen renovasjon er det kriminelle personer som har vunnet anbud og inngått delvis eierskap med intetanende statlige/kommunale eiere. Dette fungerer i praksis som "trojanere" — altså mafiaoppbygging som korrumperer viktige offentlige innstanser», skriver politioverbetjent Christian S. Berg ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo i en ny rapport. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en fersk politirapport Dagbladet har fått tilgang til, «Tvangsarbeid - kartlegging av indikatorer», advarer politiet mot at organisert kriminalitet er i ferd med å få innpass i viktige offentlige innstanser.

I rapporten peker de spesielt på transport og renovasjon hvor arbeidstilsynet, skattetaten og politiet har gjennomført flere samordnende kontroller.

«Innen renovasjon er det kriminelle personer som har vunnet anbud og inngått delvis eierskap med intetanende statlige/kommunale eiere. Dette fungerer i praksis som «trojanere» - altså mafiaoppbygging som korrumperer viktige offentlige instanser», skriver politiet i rapporten.

Renovasjon og transport - Det er ingen tvil om at politiet har en utfordrende oppgave med å opplyse andre etater når det gjelder kobling til annen type kriminalitet - for eksempel til bruk av ulovlig arbeidskraft, sier politioverbetjent Christian S. Berg ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo til Dagbladet.

Det er Berg som har forfattet rapporten. Berg forteller at flere firmaer innen transport og renovasjon benytter en høy andel av utenlandsk arbeidskraft og det er avdekket omfattende brudd på anbudsregler, arbeidsmiljølov, skatteloven, utlendings- og straffeloven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer