Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriminelle vitner for Lars

LILLESTRØM (Dagbladet): Fra denne leiligheten på Frogner i Oslo påstår Kristin Kirkemo Haukeland at millionæren Lars Grønnerød styrer sitt kriminelle nettverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere i det påståtte nettverket har endret sine forklaringer til fordel for Grønnerød. I denne leiligheten ble det funnet et pistolmagasin som førte til pågripelsene av de fire tiltalte.

En rekke venner av Grønnerød skal vitne i retten. Felles for mange av dem er at de har vært i Grønnerøds leilighet på beste vestkant i Oslo.

Kristin sa i retten onsdag at Lars har kriminelle kompiser som stiller opp for ham når det trengs.

- Sånn fungerer dette miljøet: Man støtter dem man står nærmest og ljuger på andre, hevdet Kristin.

I retten i går sa Lars selv at han var en del av et småkriminelt miljø.

Drapsmagasin

I en settekasse i leiligheten ble det funnet et pistolmagasin, som etter all sannsynlighet satt i pistolen som ble brukt til å likvidere tre personer på Orderud gård.

I dag må Grønnerød, som sier han ikke har noe med drapene å gjøre, tåle et hardkjør om hvordan dette magasinet kan ha havnet i hans leilighet etter trippeldrapet.

Lars forklarer at han natt til 3. april fikk magasinet av Per Orderud sammen med en .22 kaliber pistol. Pistolen gjemte han i et hemmelig rom i en vegg på soverommet.

- Magasinet har stått på samme plass i leiligheten til politiet fant det under en razzia etter at Kristin var arrestert etter en skyteepisode i Østmarka, sier Grønnerød.

Endret forklaring

Både aktoratet og de andre tiltaltes forsvarere vil forsøke å bevise at Kristin har rett i at Lars får vennene sine til å lyve for at han skal gå fri. Her er noen av dem som vil - dersom de sier det samme som i herredsretten - vitne til fordel for Lars.

  • Vetle «Easy» Hrtska: Etter å ha sittet i fengsel sammen med Lars i fjor vår, avga Vetle Hrtska en ny politiforklaring til fordel for Lars.

Han hevdet da at Kristin 28. mai 1999 hadde fortalt ham at hun hadde noe med trippeldrapet å gjøre, og at hun kunne ha plantet pistolmagasinet hos Lars. For Lars har det vært en svarteper at magasinet som sannsynligvis satt i drapsvåpenet, ble funnet hos ham.

  • Tom Andersgård: I en politiforklaring sa Andersgård at Lars hadde spurt om han kunne ta på seg å ta livet av tre personer og at betalingen for dette skulle være 500000 kroner. Drapene skulle skje på en rå og grisete måte. Da han kom til Nes herredsrett, trakk han hele forklaringen.
  • Gøran Beck: Hevder Kristin på en kjøretur 1998 sa at fire mennesker skulle tas av dage. Han lot det gå mer enn et år før han varslet politiet om saken. Først da saken kom for retten, lot han seg avhøre om dette.

- Jeg var redd, men så at dette begynte å gå i feil retning for Lars, at han skulle få skylda for noe han ikke hadde gjort, sa Beck i retten.

  • Henrik Arnesen: Lars' gode venn Henrik endret sin forklaring i retten, og hevdet at politiet la til opplysninger da avhøret skulle skrives ned.
STUA: Her drev Lars skytetrening med armbrøst. Han skjøt mot en trekasse med telefonkataloger i. Flere vitner i Orderud-saken har vært innom Grønnerøds leilighet på Oslos beste vestkant. Bildet er tatt samme dag som Grønnerød ble pågrepet i juni 1999.
<B>FÅR STØTTE FRA KRIMINELLE: Flere av Grønnerøds venner har endret forklaringen sin til hans fordel.
Hele Norges coronakart