- Kriminelt bak dødsbrann på Lillestrøm

Politiet kommer ikke i kontakt med innehaver av nedbrent butikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• HAR DU TIPS ELLER INFORMASJON? Tips oss! MMS/SMS til 2400,eller ring 24 00 00 00

r

(Dagbladet.no): Ved 05.30-tiden i dag brøt det ut en eksplosiv brann i en blomsterbutikk i Storgata på Lillestrøm. Eksplosjonen var så kraftig at glass ble blåst hele 60 meter unna. En mann ble funnet omkommet.

– Her er det omstendigheter som tyder på at det er en kriminell handling som ligger bak, sier politiadvokat Tom Danielson i Romerike politidistrikt til TV 2.

Den omkomne er sendt til obduksjon, men er ikke identifisert.Til nå har politiet kun kommet i kontakt med den ene av to innehaverne av butikken. Den andre er etterlyst.

– Vi ønsker å komme i kontakt med vedkommende. Det var to innehavere, men vi har bare fått tak i den ene, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle ved Romerike politidistrikt til rb.no.

Ber Kripos om bistand

Innehaveren politiet har fått kontakt med blir avhørt i kveld. Politiet på Romerike har bedt Kripos om bistand i den videre etterforskningen.

Kraftig smell

Bygget som brant, er en 4. etasjes murbygning. Tre firma er registrert på adressen. Det er store skader i første etasje, og røykskader i hele bygget. Ingen av butikkene skal ha vært åpne på nattestid.

Flere vitner har meldt om et kraftig smell før det begynte å brenne.

- Jeg var på jobb like ved, og sto ute og tok en røyk. På vei inn hørte jeg at det smalt skikkelig bak meg, og det ristet nesten, sier øyenvitnet Jonas Rygh, som sto rett nede i gata for eksplosjonen, til Dagbladet.no.

Ifølge Romerikes Blad var varmeutviklingen så sterk at mange ruter i bygget knuste. Det er glassplinter og biter over hele byen.

– Plutselig smeller det bare noe sinnssykt bak meg, og i speilet på bilen ser jeg en enorm ildkule ut i gaten og inn i bygningen på den andre siden, sier drosjesjåfør Steinar Kjelsrud til NRK.

Brannen ble slukket 06.45

EKSPLOSJONSARTET BRANN: Vitner hørte kraftig smell,og så en ildkule.
STORE SKADER: Slik ser det ut i Storgata på Lillestrøm i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer