Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kriminelt godt

Ta en boks hermetisk krabbe, noen kjeks og litt kremost. Rør sammen i en pose og heng utenfor cellevinduet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilsett litt majones, la retten henge vinteren igjennom til avkjøling, og vips, så har du Ron Valentines Blue Mountain Crabbies.

En gjeng rå kokker fra Washington State Penitentiary i USA beviser nå at jerngitter ikke er noe hinder for god smak. I den nye kokeboka Convict Cookbook finner du oppskrifter på retter som kan lages i en celle - uten ovn.

Kadaverkasserolle

Kunne du tenke deg en Po'Mans Burritos, en Cell Block Fudge eller en Jail Mix? Eller hva med Celly Smores eller en Prizzon Po Carcass Casserole? Dette er kun et lite utvalg av delikatessene som presenteres i boka.

En av de mest populære rettene blant de innsatte er Donald Dunn's Dope Fiend Sandwich. Den består av to kaker med peanøttsmør med en skviset Snickers-sjokolade i mellom.

- Retten har fått navnet fordi mange heroinavhengige har et sug etter søtsaker når de kommer inn i fengselet, sier kokken Dunn.

Det er ikke enkelt å lage mat innenfor murene. Fangene har ikke lov til å ovner eller mikrobølgeovner. Noen av rettene kan derfor tilberedes over radiator, andre krever tilgang til fengselskjøkkenet.

Tradisjonsmat

Mange av de originale oppskriftene har blitt overlevert fra fange til fange i flere år. Det er også noen bidrag fra frivillige, ansatte og familiemedlemmer av de insatte.

Boka inneholder tegneserier, korte fakta som gir innsikt i fengselslivet, en hjelpfull ordbok over fengselsslang og et par essay om fengselsmat. I «Why Do We Cook in Our Cells?» og «Bad Guys, Good Taste» skriver Rick Webb om fengselsmaten, som er grei nok, men monoton over tid. Cellekokkelering gir da litt variasjon i kosten.

Kokeboken er et resultat av et kurs i «hvordan takle overgangen til utsiden», der de kommende frie mennene oppdaget at de hadde talent for matlaging, skriving og tegning. Boka er dessverre kun tilgjengelig hos bokhandlere i staten Washington, der den selges til inntekt for Children's Museum i Walla Walla. Noen av pengene vil også gå til barn av de innsatte som er på besøk hos sine foreldre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media