Drap i Idaho

Kriminologistudent pågrepet for fire drap

Politiet har pågrepet og siktet kriminologistudenten Bryan Christopher Kohberger (28) for drap på fire studenter ved University of Idaho i november.

DREPT: De fire studentene Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) og Kaylee GonCalves (21) ble funnet drept. Foto: Privat
DREPT: De fire studentene Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) og Kaylee GonCalves (21) ble funnet drept. Foto: Privat Vis mer
Publisert

De fire studentene ved University of Idaho, Kaylee Goncalves (21), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (21) og Ethan Chapin (20) ble funnet knivstukket og drept i et hjem nær universitetsområdet i Moscow i delstaten Idaho 13. november.

Drapene rystet den lille byen og framsto som et mysterium. Siden har jakten på gjerningspersonen foregått for fullt.

Fredag opplyser politiet på en pressekonferanse at de har pågrepet og siktet Bryan Christopher Kohberger (28) for drapene, melder en rekke amerikanske medier, blant annet AP og CNN.

- Brøt seg inn

Saken har skapt voldsom frykt i lokalmiljøet. Siden drapene har over 11.000 studenter forlatt byen og gått over til å få undervisning på nettet av frykt for flere drap.

Kohberger ble pågrepet av politiet i Pennsylvania tidlig fredag. Han sitter nå vareteksfengslet i påvente av å få ham returnert til Idaho. Det vil bli holdt et fengslingsmøte tirsdag.

DRAPSSIKTET: Politiet har siktet Bryan Christopher Kohberger (28) for fire drap på studenter i Idaho. Foto: Handout / Monroe County Correctional Facility / AFP
DRAPSSIKTET: Politiet har siktet Bryan Christopher Kohberger (28) for fire drap på studenter i Idaho. Foto: Handout / Monroe County Correctional Facility / AFP Vis mer

- Politiet mener nå at han brøt seg inn i hjemmet med en plan om å drepe, og han er siktet for fire overlagte drap, opplyser politisjef i Moscow, James Fry, på en pressekonferanse.

Politiet sier at de kan knytte Kohbergers bil, en Hyundai Elantra, til området på drapstidspunktet. Politikilder sier også til CNN at de har DNA-beviser.

Doktorgradsstudent

Kohberger er doktorgradsstudent ved fakultetet for kriminologi ved Washington State University. Han jobber også som veileder for andre studenter i kriminologi, ifølge nettsidene til universitetet.

Washington State University ligger en kort kjøretur fra University of Idaho.

Kohberger har også tilknytning til Pennsylvania, og han studerte blant annet ved Northampton Community College og DeSales University i delstaten, ifølge AP.

Politiet skal ha fått et gjennombrudd i drapsetterforskningen da de 7. desember ba publikum om hjelp til å finne en hvit Hyundai Elantra, som var observert nær åstedet.

- Vi leter fortsatt etter drapsvåpenet, men vi har funnet en Elantra, sier Fry på en følelsesladd pressekonferanse.

ANGRIPER: Faren til 18-åringen som ble drept i Orangeburg County i 2019 angriper den drapsdømte i rettssalen. Vis mer

Venner

De tre drepte, Mogen, Goncalves og Kernodle, var gode venner og bodde i en utleiebolig sammen med ytterligere to andre studenter. Den fjerde, Chapin, var i et romantisk forhold til Kernodle og besøkte huset på drapskvelden.

Ifølge obduksjonsrapportene skal alle fire trolig ha sovet da de ble angrepet.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med noe motiv for de grufulle drapene.

Foreløpig er det ikke kjent hvem som er oppnevnt som forsvarer for Kohberger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer