Kringsatt av tullinger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRISKT MOT, NORGE, vi er faktisk langt foran Danmark og Sverige i denne debatten. Jeg kan tilgi dem, imamene, de vet ikke bedre. Men det imamene sier internt, er farlig for innvandrere, og det bør noen fortelle dem. Enda verre er det med politikerne som har hindret en åpen debatt. Imamene må jo være pakistanernes svar på bygdetullinger. Etter oppslaget i Dagbladet der Jeanette ble sendt inn i moskeene for å kartlegge holdningene til imamer, kom ingenting nytt fram. At imamer mangler innsikt og ansvar for det flerkulturelle samfunn, viste Kadra-saken oss tydeligere enn Dagbladets oppslag i går. Det var som å høre på en rasist som selv ikke kjenner en eneste innvandrer. Dessuten har den siste ukas tv-debatter vist oss at det sitter talspersoner og ledere som totalt mangler innsikt i problemstillingene norsk offentlighet er opptatt av. At de åpenlyst gir råd til barn og unge som er født og vokst opp i Norge om at nordmenn er horete med null følelse for familieliv og moral, er sjokkerende å få på trykk, men for mange av oss ikke overraskende. Da skjønner man også hvordan miljøene hisses opp til å mobbe og forhindre integrering, for eksempel ved å kjønnssjikanere de som kjemper for likestilling. Alle snakker om drap, tvangsekteskap og overgrep, men ingen har tatt opp mobbingen som fører til disse handlingene.

DE RELIGIØSE BEVISER igjen at ikke bare mangler de kunnskaper, de har også sterke fordommer mot det samfunnet de lever i. I tillegg ser vi at de overhodet ikke har argumenter når de skal rådgi de unge, bortsett fra religiøse påbud. Tvert imot er de forferdelig barnslige og innsiktsløse der de sitter og messer fordommene de selv er vokst opp med, uten å sette seg inn i ungdommens lidelser. Disse mennene lever kort sagt på en annen planet. En journalist som dekket Islamsk Råds møte etter æresdrapet, sa de virket som en ganske hjelpeløs forsamling uten særlig makt. Men det har de. De har makt til å påvirke. Det de mangler er innsikt og mot til å gå imot strømmen. Jeg er faktisk ikke forbannet på imamene, der de gang på gang driter seg ut når de forsøker å lære bort at det å ikke leve etter deres lære er det samme som å velge et umoralsk og destruktivt liv. Det oppsiktsvekkende er at politikere som vet dette, likevel fortsetter å late som om de er maktesløse. Innvandrerpolitikere har ikke tort å gå ut med eller utfordre de religiøses opprettholdelse av middelalderen i Norge. Og det er først og fremst barn og unge som taper.

EN DANSK JOURNALIST fortalte at hun var imponert over debatten i Norge og støtten unge innvandrere møter blant nordmenn. Det finnes krefter i Norge som er villige til åpenhet, kritikk og refleksjon over konsekvensene av disse holdningene. De må nå komme fram! Det er noe som ikke stemmer når unge jenter som er drapstruet, selv må ta kampen, og politikerne svarer med at ja, det er jentene selv som må gjøre det, vi kan ikke. Imamene forbyr menneskets valgfrihet, og er villige til å se gjennom fingrene på overgrep, misbruk av makt og undertrykking og brudd med landets lover, så lenge man følger de religiøse påbudene. Når en slik sak dukker opp midt i en allerede opphetet debatt, bør Afshan Rafiq og andre politikere som sitter inne med både kulturell og religiøs kunnskap, nå nta tak i disse tingene. Det skal og bør ikke være slik at unge jenter skal føle seg truet på livet og være redde for å bevege seg fritt fordi folkevalgte politikere i Norge ikke gjør jobben sin.