NYE UNDERSØKELSER: I tillegg til Kripos var mannskaper fra Søndre Buskerud politidistrikt på plass ved boligen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NYE UNDERSØKELSER: I tillegg til Kripos var mannskaper fra Søndre Buskerud politidistrikt på plass ved boligen. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Kripos-aksjon mot huset til drapssiktet Tranby-kvinne

Gikk inn med hunder for å foreta nye undersøkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): Kripos har i ettermiddag tatt seg inn i Lier-boligen til kvinnen (51) som er siktet for å ha drept ektemannen. De gikk ifølge NRK inn hunder i 13-tida, kort tid etter at hun i Drammen tingrett ble varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud.

- Vi er der og foretar undersøkelser, det er alt jeg kan, sier politiadvokat Vibeke Martins ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet. Hun vil ikke utdype hva de er på jakt etter.

- Det undersøkes taktisk og teknisk, rett og slett, for å se hva vi kan finne, sier hun.

Kripos forlot stedet før klokka 15.

Etterforskere var i dag også tilbake på parkeringsplassen hvor den 57 år gamle ektemannen ble funnet i en utbrent bil.

- Dårlig film Småbarnsmoren stiller seg uforstående til siktelsen.

- Hun opplever dette som å være med i en dårlig film. Det er for henne helt uvirkelig og hun er bekymret for barna sine. Selv om de er plassert hos øvrig familie er det ikke ideelt å være borte fra dem så lenge, sa kvinnens advokat Bent Luther etter dagens fengslingsmøte.

Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke greid å gi svar på hvordan han ble drept.

- Vi er fortsatt usikre på dødsårsak og tidspunktet for når han døde. Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen sikre svar på dette. Nå må vi vente på den endelige rapporten før vi kan si noe med sikkerhet. Det kan ta tid, sier politiadvokat Vibeke Martins til Dagbladet.

Ikke meldt savnet Paret var i en tvist om deres felles barn, og de skal ha vært på vei til å flytte fra hverandre. Det har kommet fram at siktede ikke meldte mannen sin savnet, etter at han skal ha vært borte fra hjemmet flere dager.

Ifølge forsvarer Luther var dette noe som hadde skjedd flere ganger før.

- Det at han var borte fra boligen noen dager var ikke første gangen. Det har vært et mønster der de var litt til og fra. Dette var et samliv under avvikling, og det har skjedd flere ganger at han har vært borte fra hjemmet uten å si i fra, sier advokat Luther.

Kvinnen skal ha forklart at hun var sammen med familie og venner da ektemannen ble drept.

- Dette var aktiviteter som var helt innenfor det normale, sier Luther.

FUNNET DREPT: Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige ektemannen ble funnet drept. Foto: Jacques Hvistendahl
FUNNET DREPT: Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige ektemannen ble funnet drept. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer