Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos analyserer beslag fra hjemme hos spritsyke menn

Tilstanden livstruende for to menn fra Eidskog.

LAGT INN HER: Tilstanden til de to mennene som skal ha fått i seg gfarlig sprit beskrives som livstruende. De ligger her på Sykehuset Innlandet i Kongsvinger.  Foto:  Eirik Helland Urke / Dagbladet
LAGT INN HER: Tilstanden til de to mennene som skal ha fått i seg gfarlig sprit beskrives som livstruende. De ligger her på Sykehuset Innlandet i Kongsvinger. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hedmark advarte i går mot farlig sprit etter at to menn fra Eidskog er innlagt på sykehus etter å ha inntatt spriten.

Kongsvinger sykehus opplyser til Glåmdalen i dag at tilstanden til de to mennene i dag fortsatt er alvorlig og livstruende. Mennene er lagt inn med symptomer som tyder på metanolforgiftning.

Politiet melder i en pressemelding i dag at politiet har undersøkt bopelen til de to mennene.

- Det er gjort beslag i væske og andre gjenstander. Beslagene er sendt til Kripos for undersøkelse. Det vil ta noe tid før vi får vite hva prøvene inneholder, sier politioverbetjent Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva slags gjenstander det er snakk om, men bekrefter at det ikke er snakk om produksjonsutstyr. Væsken det er snakk om er små mengder, opplyser Nordli til Dagbladet.

- Vi kan derfor ikke si noe konkret om hva spriten inneholder ennå, men vi vil fortsatt advare mot å drikke sprit eller alkohol man ikke kjenner opprinnelsen til, sier Nordli.

Politiet i Hedmark ønsker tips og opplysninger om mulig omsetning av farlig sprit i området.

Metanol er svært giftig, og selv små doser kan føre til blindhet eller død. Samtidig har metanol en karakteristisk alkohollukt, og det er derfor vanskelig å skille mellom metanol og etanol (den vanlige alkoholen) ved bare å vurdere utseende og lukt, ifølge Folkehelseinstituttet.

De vanligste symptomene på metanolforgiftning er brekninger, kvalme, magesmerter, svimmelhet, synsforstyrrelser og hyperventilering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!