Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos avhører Rakkestad-siktet

Kripos-betjent Stian Elle, mannen som fikk Birgitte Tengs' fetter til å tilstå at han hadde drept henne, skal lede avhørene av 63-åringen som er siktet for drapet på 82-årige Einar Johannes Bodal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

63-åringen ble fredag kveld pågrepet for drapet på sin nabo. Drapet skal ha skjedd i 82-åringens bolig i Erling Østbys vei i Rakkestad 16. desember i fjor. Ifølge rapporten fra rettsmedisinerne som obduserte Bodal, døde den 82 år gamle mannen etter gjentatt stump vold mot hodet.

Det var den nå siktede naboen som fant Bodal liggende død i boligens kjelleretasje 17. desember i fjor. Ifølge politiet har han ikke alibi for drapstidspunktet.

Ikke erkjent skyld

Naboen har ikke erkjent straffeskyld for drapet. Han har likevel samtykket i 14 dagers varetektsfengsling, etter råd fra sin forsvarer, advokat Harald Stabell.

Sarpsborg forhørsrett tar i ettermiddag stilling til om vilkårene for varetektsfengsling er til stede. Ettersom den siktede har samtykket i varetekt, slipper han å møte i forhørsretten.

Politiadvokat Thor Bernhard Klepper ved Sarpsborg politidistrikt, bekrefter overfor NTB at det er Kripos-etterforsker Stian Elle som skal lede avhørene av 63-åringen.

Lange samtaler

- Om han vil gjennomføre dem alene, eller ha noen med seg, vet jeg ikke. Men det er i hvert fall bestemt at det er han som skal lede avhørene, sier Klepper til NTB.

Elle ledet også avhørene av Birgitte Tengs' fetter som ble dømt for drap i Karmsund herredsrett i november i fjor. Fetteren anket dommen, og saken kommer opp for Gulating lagmannsrett etter påske.

I retten hevdet den nå 20 år gamle Karmøy-mannen at han var blitt manipulert av Stian Elle til å levere en tilståelse som han senere trakk tilbake fordi han mente den var falsk. I herredsretten brukte fetterens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, mye tid på å belyse Elles' og Kripos' avhørsmetode, som forsvaret mente var egnet til å villede en siktet fordi avhørene gikk over svært mange dager, og ble ført i form av lange samtaler med en del hypotetiske spørsmål til den siktede.

Advokat til stede

Når Elle nå skal avhøre 63-åringen fra Rakkestad, vil det skje med forsvarer til stede. Ettersom advokat Harald Stabell er opptatt med AUF-saken i Oslo byrett, vil 63-åringen bli bistått av en annen advokat fra Stabells kontor.

- Men denne advokaten er også opptatt, så avhørene kommer ikke i gang i dag, og det er ikke sikkert at de kommer i gang i morgen heller, sier Klepper.

Han vil ikke kommentere saken ut over at 63-åringen er siktet for forsettlig drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!