Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko-drapene

Kripos bekrefter: - Gransker mulig drapsvideo

Filmen har blitt undersøkt i natt.

MAROKKO: Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt pressekonferanse i forbindelse med drapene i Marokko. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos bekrefter nå at de undersøker en video som florerer på sosiale medier, som angivelig skal være av drapet på en av de to kvinnene, men påpeker at videoen ikke er verifisert. Det sier kommunikasjonsrådgiver Jonas Fabritius Christoffersen overfor TV 2.

- Vi kan ikke gå ut med vurderinger til autensitet nå, men jobber videre med dette i dag sammen med dansk politi, sier kommunikasjonssjef Ida Dahl Nilssen til Dagbladet.

Videoen er sett av norske tjenestemenn i går kveld og gjennom natta.

Også dansk politi undersøker videoen.

- Vi er i gang med å undersøke om videoen er ekte, sier Rigspolitiet til Ekstra Bladet.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, bekreftet også på en pressekonferanse torsdag at det er en video som florerer på sosiale medier.

- Mye tyder på terror

Han sa at mye tyder på at drapene på Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) er en terrorhandling.

- Ingen har tatt ansvaret for handlingen, men jeg har fått opplyst at marokkanske myndigheter har en person i varetekt med tilknytning til terrororganisasjoner, sier Løkke Rasmussen, og viser til at politiet jakter ytterligere tre personer.

Rasmussen har vært i kontakt med pårørende og sier at både danske myndigheter og politi er til stede i Marokko.

- Det som skulle være en feriereise, ble et mareritt. To uskyldige mennesker ble drept på bestialsk vis. Vi tar dette med forferdelse og dyp sorg. Mine tanker går til kvinnenes familier, sier Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, på en pressekonferanse torsdag.

SER ALT: På et sentralt punkt i hovedgata i turistlandsbyen Imlil, henger tre overvåkningskameraer og peker i hver sin retning. Disse kameraene får med seg alt av trafikk gjennom byen. Og det var dette punktet de drapsmistenkte ikke kunne omgå. Video: John Terje Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Jakter tre drapsmistenkte

I går ble det kjent at politiet jakter tre nye menn etter at den norske og den danske jenta ble funnet drept mandag. Fra før av er en person pågrepet i saken.

- De har arrestert det de mener er én av de antatte gjerningsmennene. I tillegg er de på jakt etter tre andre personer, som de mener er medlemmer av terrorgruppa IS, forteller en kilde til journalister i avisa 2M.ma.

I en pressemelding sendt ut seint i kveld har påtalemyndigheten vedlagt bilder av de tre mistenkte. De tror videre at de fremdeles befinner seg i Atlasfjellene, og jakter på dem med store styrker, støttet av helikopter og hunder.

Mannen politiet har i sin varetekt, er koblet til en terroristgruppe. Gruppa blir ikke navngitt av påtalemyndigheten.

Tre menn ble tidlig pågrepet i saken. To av disse ble løslatt etter avhør. Nå jakter politiet på tre nye menn. Disse personene antas å ha deltatt i drapene på de to kvinnene, ifølge kilden.

- Radikal islam kan ikke utelukkes. Det er på grunn av profilen til personen som er pågrepet, samt de tre mennene som er ettersøkt, sier en ikke navngitt kilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!