Kripos ber russen passe på hverandre

Mange voldtekter skjer i forbindelse med fest, og i fjor ble det meldt om 16 voldtekter i russetiden. Kripos ber også i år ungdommene om å passe på hverandre.

PASS PÅ: Med russefeiringen i full sving over hele landet minner Kripos om at mange festrelaterte voldtekter kunne vært unngått hvis venner fulgte med.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PASS PÅ: Med russefeiringen i full sving over hele landet minner Kripos om at mange festrelaterte voldtekter kunne vært unngått hvis venner fulgte med.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med russefeiringen i full sving over hele landet minner Kripos om at mange festrelaterte voldtekter kunne vært unngått hvis venner fulgte med og sa ifra før det var for sent.

Gjennom kampanjen Kjernekar understreker politiet at det er viktig å passe på vennene sine slik at det ikke skjer dem noe, eller at de gjør noe dumt som de vil komme til å angre på resten av livet.

Alle har et ansvar for å forhindre det som er en grov kriminell handling, sier Ann Kristin Grosberghaugen, leder for voldtektsseksjonen i Kripos.

- Vår gjennomgang av russevoldtektssaker fra i fjor viser at nesten hver tredje voldtekt skjedde mens andre personer så det, uten å gjøre noe. Skal vi få ned voldtektsstatistikken er vi nødt til å bry oss. Vær en «Kjernekar», pass på vennene dine og ta ekstra vare på dem som blir for fulle. Si ifra hvis noen filmer eller deler bilder av seksuelle overgrep, sier Grosberghaugen.

Kripos vil denne uka legge ut både videoer og andre poster på sosiale medier der de gjentar budskapet i kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer