Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos bistår i drapssak i Bergen

Drapssiktet 27-åring varetektsfengslet.

ÅSTED: Avdøde Ronny Nygård (43) ble drept, mener politiet, og skal ha blitt funnet død rett i nærheten av denne parkeringsplassen i Åsane i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
ÅSTED: Avdøde Ronny Nygård (43) ble drept, mener politiet, og skal ha blitt funnet død rett i nærheten av denne parkeringsplassen i Åsane i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 43 år gamle Ronny Nygård, er varetektsfengslet i fire uker.

Mannen nekter straffskyld. Tingretten har bestemt at han de to første ukene skal isoleres. Han får brev- og besøksforbud hele perioden.

Rettsmøtet i Bergen tingrett gikk fredag for lukkede dører. Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt mente det er fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

Kripos bistår med både avhør og taktisk etterforskningsledelse.

- Det er dels fordi vi har mange drapssaker for tiden, men først og fremst har vi ønsket bistand fra Kripos på grunn av sakens alvor og karakter, sier politiadvokaten til Bergens Tidende.

Isolasjon og medieforbud

Knutsen-Berge fikk også medhold i sin begjæring om medieforbud og full isolasjon i de to første ukene da mannen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

- Prinsipalt ber vi om fengsling på grunn av bevisforspillelsesfare. Men subsidiært mener vi òg at det kan være gjentakelsesfare, sier hun.

Forsvarsadvokat Einar Råen sier at hans klient tar siktelsen og fengslingen svært tungt. Han begjærte seg løslatt.

- Etter min mening er ikke vilkårene for varetektsfengsling ivaretatt. Han har tatt betenkningstid i forhold til muligheten for en anke til Gulating lagmannsrett, sier Råen til Dagbladet.

43 år gamle Nygård ble funnet død ved en parkeringsplass i Åsane i Bergen 1. juni. Siktede ble pågrepet onsdag i sitt hjem i Åsane.

Innkalt som vitne

Mannen var først innkalt som vitne i saken, men om lag to uker etter hendelsen ble han siktet for uriktig forklaring.

Torsdag ettermiddag og kveld ble det gjennomført nye avhør av den siktede. Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom ham og den drepte. 27-åringen er registrert hos politiet fra før, men er tidligere ustraffet.

Mannens forsvarer, advokat Einar Råen, sier klienten ble avhørt i rundt fire timer.

DRAP: Politiet har pågrepet og siktet en mann i slutten av 20-årene for drap på en mann i Bergen. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Kjenner ikke til drapet

Siktede har forklart i retten og tidligere i politiavhør at han befant seg i området ved Åsane terminal i en periode da avdøde også var der natt til 1. juni.

- Han kjenner ikke til at der har vært noe drap, og forstår ikke hvorfor han er blitt siktet for drap, sier Råen.Stilte selv

27-åringen stilte selv i fengslingsmøtet, der han motsatte seg fengsling.

- Etter mitt syn er det et spørsmål om det er behov for fengsling i en sak som er blitt etterforsket i snart tre måneder. Min klient har vært på frifot helt fram til han ble pågrepet denne uken, sier advokaten.

Råen sa at hans klient vil forklare seg i retten.

- Han ønsker å samarbeide med de instansene som behandler saken. Han er fortvilet, men har forståelse for at politiet vil finne ut av dette, sa forsvareren.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling