Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos bistår med fem etterforskere

Politiet på Romerike har slått full drapsalarm etter at tre personer ble funnet døde i en bolig i Sørum kommune like nord for Oslo i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Privatboligen der de tre ble funnet ligger på et boligfelt på Orderud i Akershus fylke.

- Det var en person som kom på besøk til huset i formiddag som fant de døde personene, sier vaktsjef Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt til Dagbladet :på nettet. Politiet fikk melding om de mistenkelige dødsfallene klokken 11.03.

Jahr ønsker ikke å opplyse om det var en mann eller en kvinne som fant de tre likene.

Dødsfallene til de tre voksne menneskene etterforskes som drap, og politiet har fått bistand, både av tekniske og taktiske etterforskere fra Kripos. Kripos bekrefter ovenfor Dagbladet: på nettet at de bistår med to taktiske etterforskere. I tillegg har de foreløpig stilt tre tekniske etterforskere til disposisjon for politiet på Romerike. Blant dem er det en fingeravtrykk-ekspert.

I tillegg vurderer politiet og be om en analyse-ekspert fra Kripos.

Foreløpig har ikke politiet noen holdepunkter for hva som har skjedd i huset, når de tre døde og hvordan de døde.

Lensmannen i Sørum, Harald Kopperud, leder etterforskningen, men den vil trolig bli overtatt av konstituert politimester på Romerike, Asbjørn Gran. Han har innkalt til pressekonferanse senere i ettermiddag.

Området rundt huset på Orderud boligfelt er sperret av. Området er sikret for etterforskning. Politiet har allerede hatt en kort rundspørring av naboer til huset, men ingen skal ha hørt noen skudd eller bråk fra huset. Politiet ber alle som har vært i området nylig om å melde seg som vitner.

Dagbladet :på nettet følger utviklingen i denne saken utover dagen, og vil komme med oppdatert informasjon så fort det er mulig.