Kripos drar til Kongo

Skal bistå i obduksjonen av Tjostolv Moland.

FUNNET DØD:  Tjostolv Moland ble funnet død på cella si i fengselet i Kongo søndag morgen. Foto: Øistein Norum Monsen
FUNNET DØD: Tjostolv Moland ble funnet død på cella si i fengselet i Kongo søndag morgen. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksminister Espen Barth Eide opplyser til Aftenposten.no i morges at dette er svar på et ønske fra kongolesiske myndigheter.

- Det har vært et ønske om obduksjon, og at Norge deltar. Det er vi nå enige om med Kongos myndigheter. Kripos er innstilt på å reise ned raskt for å bidra til det, sier utenriksminister Espen Barth Eide til Aftenposten.no.

Drapsdømt Tjostolv Moland ble funnet død på cella si i fengelet i Kinshasa søndag morgen. Han ble funnet av sin kamerat Joshua French som delte celle med ham.

- De har henvendt seg til Norge med ønske om at vi skal delta på en obduksjon av Moland. Dette er en norsk statsborger som har dødd i et kongolesisk fengsel. Vi har bedt om fullt samarbeid for å få båren hjem til Norge. Det er naturlig at de inviterer oss til å delta på obduksjonen og vi er selvsagt glade for dette, sier underdirektør Frode O. Andersen i UD til Dagbladet.

Når dette kan skje er enda ikke avgjort.

- Det er for tidlig å si foreløpig. Kripos har sagt at de er rede til å dra så snart det praktisk lar seg gjøre, sier han.