Kripos etterforsker måkemassakre

Kripos er satt inn for å etterforske drap på over 50 måker i Ålesund sist helg.

MÅKEMASSAKRE: Politietbetjentene Karl Idar Vik (t.v) og innsatsleder Jarle Opsal måtte sanke inn et femtitalls døde måker. I tillegg var en rekke fugler skadeskutt.  Foto; June R. Johansen / Sunnmørsposten
MÅKEMASSAKRE: Politietbetjentene Karl Idar Vik (t.v) og innsatsleder Jarle Opsal måtte sanke inn et femtitalls døde måker. I tillegg var en rekke fugler skadeskutt. Foto; June R. Johansen / Sunnmørsposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Politiet i Ålesund skjerper nå jakten på en eller flere personer bak massedrap på måker i Ålesund sist helg. Nå er Kripos satt på saken, melder NRK Møre og Romsdal.

Grusomt Det var et grusomt syn som møtte en forbipasserende sist søndag kveld når mannen oppdaget dyretragedien. Den groteske dyremishandlingen skal ha skjedd mellom lørdag og søndag sist helg.

Lå på reir Over 50 måker av arten krykkjer ble funnet skutt ved en fiskebedrift i byen. Flere fugler som ble funnet skadeskutt måtte avlives av politiet.

Mange av fuglene ble skutt når de lå på reir med unger. Politiet mener at måkene er skutt med luftvåpen og etterforsker drapene som alvorlig miljøkriminalitet.

Dyretragedien har opprørt mange, noe som har ført til en rekke tips til politiet.

Kripos — Vi har fått tips om bevegelser i området, men vi har ikke konkrete personer i søkelyset, forteller etterforskningsleder Terje Rishaug hos politiet i Ålesund til Sunnmørsposten.

Blant bevisene i saken er en video fra et overvåkingskamera i området. Denne skal nå analyseres av Kripos i håp om å få identifisert personer på filmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer