Kripos etterforsker minibank-brekk

Kripos har avsluttet de tekniske undersøkelsene etter innbruddet i en minibank på Bjørkelangen i Akershus i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke normalt at Kripos gjennomfører slike tekniske undersøkelser for oss. Årsaken er blant annet ferieavviklingen i påsken, sier vaktsjef Jorunn Heide ved Romerike politidistrikt til NTB.

Ifølge Heide var det i ettermiddag ennå uklart hva Kripos eventuelt kan ha funnet. Tyvene ble videofilmet, men videobildene kan neppe hjelpe politiet å identifisere gjerningsmennene. Bildene er ikke gode nok, og de to tyvene var kledd i oransje kjeledresser og var maskert med hetter.

Politiet har tidligere opplyst at ranet ble meldt klokken 3.09. Etterforskningen har vist at innbruddsalarmen gikk 2.43. Ransmennene skal ha brukt mindre enn 10 minutter på stedet, og hadde dermed et forsprang på politiet på minst 15 minutter.

Utbyttet ble fire kassetter som inneholdt et ukjent pengebeløp. Ranerne knuste et vindu og brukte skjærebrenner på baksiden av minibankautomaten. Minibanken tilhører Høland Sparebank.

Politiet har foreløpig to vitner til innbruddet. En nabo og en annen person som tilfeldigvis var i området da gjerningsmennene stakk fra stedet. Politiet er svært interessert i observasjoner av en mørk stasjonsvogn som kjørte i retning Tangenkrysset mot Skotterud etter innbruddet.

Politiet ser ingen sammenheng mellom nattens innbrudd og ranet av en pengetransport i Skedsmo natt til onsdag.

(NTB)