Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos-etterforskere til Lørenskog

Lokalt politi har sprengt kapasiteten etter gatekjøkken-drapet, får forsterkninger i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Taktiske etterforskere fra Kripos vil fra nå av bistå Romerike politidistrikt i den omfattende drapsetterforskningen. 38 år gamle Najaf Abbas ble natt til søndag drept av flere skudd fra en pistol i gatekjøkkenet han var innehaver av.

Politiet står ennå uten konkrete mistenkte i saken, men følger flere spor knyttet til konflikter avdøde har vært involvert i de siste åra.

Abbas ble blant annet utsatt for grov vold utført av tre menn på det samme gatekjøkkenet i 2003, og har senere vært involvert i flere politietterforskninger.

Lensmann Jens Bruun i Lørenskog trenger nå hjelp fra Kripos til vitneavhør, systematisering av et stort etterforskningsmateriale og spisskompetanse på bestemte miljøer.

- Vi har anmodet om bistand fra taktiske etterforskere, og vil anvende all den kompetansen vi trenger for å komme videre. Dette kan bli en veldig omfattende etterforskning, sier Bruun til Dagbladet.no.

Han vil i dag ikke kommentere detaljer rundt de mange spekulasjonene om mulige motiver i drapsofferets fortid.

- Alle tidligere saker er interessante, men selv om vi skulle ønske det, har vi ikke fått noen form for gjennombrudd, konstaterer lensmannen.

Kripos bekrefter overfor Dagbladet.no at enheten har samtykket i anmodningen fra Lørenskog, og vil sende sitt etterforskerteam så snart som mulig. Krimteknikere fra Kripos har tidligere bistått med å sikre spor på åstedet for drapet.

SKUTT I HODET: Najaf Abbas (38) ble funnet drept av kunder som skulle kjøpe pizza natt til i går. Foto: SCANPIX
SKUTT I HODET: Najaf Abbas (38) ble funnet drept av kunder som skulle kjøpe pizza natt til i går. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling