Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kripos-etterforskere uenige om siktedes rolle i Sigrid-saken

- Politiet hadde fengslet den siktede dersom han hadde hatt noe å gjøre med Sigrid-forsvinningen.

SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29-åring ble denne uken siktet for å ha gitt falsk forklaring til politiet i Sigrid-saken.

- Vi kan bekrefte at et vitne i Sigrid-saken er siktet for falsk forklaring. Vitnet har vært i avhør, skrev politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding torsdag.

Politiet har ikke fengslet mannen, som tidligere er dømt for overfallsvoldtekt, blotting og vold.

Tidligere Kripos-etterforsker John Christian Grøttum tror politiet hadde fengslet den siktede 29-åringen dersom han hadde hatt noe å gjøre med Sigrid-forsvinningen. En tidligere kollega av Grøttum er ikke enig.

- Det store spørsmålet er hva som er motivet for en falsk forklaring. Det kan være han vil dekke over for noen han kjenner, han kan være i psykisk ubalanse eller rett og slett like omtale, sier John Christian Grøttum, med ti år bak seg i mordkommisjonen i Kripos, til NRK.

- Sjekket ut - At vitner gir mer eller mindre ubevisst feilaktige opplysninger opplever politiet stadig vekk. Når politiet har siktet vedkommende, så betyr det at de er ganske sikre på at dette er bevisst. Det skiller seg helt klart ut, sier Grøttum, som likevel tror at mannen er sjekket ut.

- Hadde politiet hatt et snev av mistanke, ville han med den bakgrunnen han har, blitt varetektsfengslet. Jeg anser han som sjekket ut av saken, sier han

Tar feil En annen erfaren politietterforsker, Sturla Osen, med 34 års erfaring fra Kripos, tror Grøttum tar feil

- At politiet ikke prøver å varetektsfengsle mannen, kan være rent taktisk, eller at de ikke har nok til å varetektsfengsle ham. Det kan også være politiet synes det er mest hensiktsmessig å ha ham gående ute, mener Osen.

- Jeg regner med at politiet har opprettet et eget prosjekt på denne mannen, sier han.

NTB var i kontakt med mannen som nå skal være siktet, noen dager etter forsvinningen. Han fortalte da at han sammen med kjæresten hadde sett på et TV-program som skulle slutte et kvarter over midnatt natten Sigrid forsvant.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august. 13 minutter etter midnatt ble det sendt en SMS fra hennes telefon.

Ønsker ikke gå ut med alt de vet Politiet uttalte tidligere i uka at de av taktiske grunner ikke ønsker å gå ut med alt de vet i etterforskningen. De ønsker ikke å gi gjerningspersoner noen hint, men politiinspektør Rohde har bekreftet at de ikke vet hvor, hvordan eller når hun ble tatt.

Funnene av Sigrids to blå, gjenknyttede Converse-sko, ene ankelsokk og hvite Iphone-telefon ved Østensjø Kanvas-barnehage er fremdeles et mysterium.

Politiet sier de har to alternative ruter de tror 16-åringen kan ha gått da hun gikk hjem fra ei venninne på Østensjø natt til 5. august.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media