Kripos ferdig med avhøret av Joshua French

- Avhøret har gått veldig bra, sier etterforskningslederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Det var en ordknapp etterforskningsleder som etter et mange timer langt avhør av Joshua French i dag.

Fornøyd - Avhøret har gått veldig bra, og vi er godt fornøyd med samarbeidet med kongolesiske myndigheter, sier etterforskningsleder Are Meisler Storvik til Dagbladet.

Han bekrefter at det var planlagt at avhøret skulle ta så langt tid, men er tilbakeholden med hva som har kommet fram i avhøret.

- Det kan jeg ikke kommentere av hensyn til etterforskningen, sier Storvik.

Joshua French ble i formiddag hentet opp på fengselsdirektørens kontor, for å gjennomgå nok et avhør, men der også Kripos er til stede.

Tre etterforskere og en obdusent fra norske Kripos ankom Kongo i går.

DØD: Tjostolv Moland (t.h) ble funnet død på cella søndag morgen. Her er han sammen med Joshua French (t.v), som i dag har vært i avhør. Foto: Øistein Norum Monsen
DØD: Tjostolv Moland (t.h) ble funnet død på cella søndag morgen. Her er han sammen med Joshua French (t.v), som i dag har vært i avhør. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

I 14.30-tida opplyste fengselsdirektør Flory Kabimba Lukusa til Dagbladet at avhøret var i gang. Han opplyste at avhøret ble ledet av oberst Kapenda Nkulu, og at han leder spørsmålsstillingen, mens de norske politifolkene sitter og følger med. Det er også en tolk til stede.

Obduksjon i morgen Kripos sier i en pressemelding at de er fornøyd med samarbeidet med lokalt politi i Kinshasa.

- Vi har oppnådd en god dialog og et godt grunnlag for samarbeidet. Utover dette vil vi av hensyn til etterforskningen ikke annonsere detaljene i fremdriften, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos.

Tidligere i dag bekreftet sykehusdirektør Alengila Leking Martin obduksjonen av avdøde Tjostolv Moland vil skje i morgen.