Kripos ferdig på åstedet

Lensmannen i Førde regner med avklaring i morgen på mistenkelig dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Åstedet der en mann ble funnet død i Førde i går kveld, er allerede frigjort. Kripos-etterforskerne som kom til Førde i natt, gjorde seg raskt ferdig på åstedet.

De to Kripos-etterforskerne reiser videre til Bergen i dag for å delta i obduksjonen ved Gades Institutt. Lensmannen i Førde og Naustdal regner med å ha flere svar allerede i morgen på hvordan mannen døde.

- Betyr det at dere ikke lenger regner med at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet, lensmannsførstebetjent Dag Øyen?

- Saken etterforskes fortsatt som mistenkelig dødsfall. Den foreløpige undersøkelsen av den avdøde samsvarer med teorien om at han kan ha falt og slått seg i hjel, sier Øyen til Dagbladet.no.

Ingen andre savnet

Heller ikke den endelige identiteten blir fastslått før i morgen, men alt tyder på at det er savnet 52-åring fra Florø som er funnet. Han har vært savnet siden 02-tiden natt til søndag fra et julebord på utestedet Pikant i Førde sentrum. Han ble funnet død en kilometer unna, og det er ikke meldt om andre savnede personer i Førde i helgen.

 FUNNET HER:  Søndag kveld ble den døde mannen funnet her, i bakgården til firmaet Biltreff i Hafstadvegen, en kilometer fra sentrum. Foto: Frank Karlsen.
FUNNET HER: Søndag kveld ble den døde mannen funnet her, i bakgården til firmaet Biltreff i Hafstadvegen, en kilometer fra sentrum. Foto: Frank Karlsen. Vis mer
NÆRMER SEG SVAR: Flere ubesvarte spørsmål i forbindelse med dødsfallet i Førde kan bli avklart i morgen i forbindelse med obduksjonen, håper lensmannsførstebetjent Dag Øyen (til høyre). Her sammen med lensmannen i Førde og Naustdal, Kjell Fonn, på en pressekonferanse i går kveld.