Kripos for barn

For å komme i kontakt med barn som kan være utsatt for seksuelle overgrep og for å sikre bevis, går Stortinget inn for å etablere et eget Kripos for barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag bruker politiet altfor lang tid for å sikre seg faglige ekspertise som kan foreta bevis-sikring og avhør. Det er en av årsakene til at så mange som 60 prosent av anmeldte overgrep mot barn blir henlagt, skriver Aftenposten.

I forrige uke ble det derfor vedtatt at Regjeringen skal utrede muligheten for å etablere en sentral kunnskapsbase slik at det kan bygges opp kompetanse på saker der det foreligger mistanke om seksuelle overgrep mot barn.

Dersom det eksisterer en sentral ekspertise, kan denne rykke ut ved henvendelse fra det lokale politiet, og bistå barn med hjelp når de melder om overgrep. På den måten kan barn som har utsatt for overgrep få støtte før en rettsak.

En kunnskapsbase vil trolig bli knyttet til Kripos. Kripossjef Arne Huuse sier til Aftenposten at det er nødvendig å styrke etterforskningen av slike saker, og at en eventuell ny kompetanse-gruppe må bygge videre på det allerede eksisterende overgrepsavsnittet i Kripos.