Kripos frykter MC-krig

Tre av fire medlemmer i Hells Angels, Bandidos og Outlaws er kriminelle. Kripos frykter krig mellom klubbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I fjor ble en norsk MC-bande fra Troms tatt opp som prøvemedlemmer i Hells Angels. I tillegg er en klubb i Søndre Buskerud aktuelle. Kripos frykter at dette vil endre maktbalansen mellom MC-bandene og føre til en ny, blodig MC-krig mellom Hells Angels og Bandidos.

- Dette er svært bekymringsfullt. All internasjonal erfaring viser at rivalisering mellom klubbene som regel utløses av at en klubb tar til seg nye klubber som medlemmer og dermed skaffer seg større markedsandeler. Når æren og territoriet krenkes, følger det som regel vold i kjølvannet, sier Kripossjef Arne Huuse i en pressemelding.

- Det har vært rolig mellom MC-bandene den siste tida, men hva som skjer framover kan ikke jeg uttale meg om, sier Huuse til Dagbladet.no. - Opptaket av to nye klubber i Hells Angels kan forrykke maktbalansen på sikt, og dermed bidra til at MC-krigen blusser opp igjen. Vi har sett at klubbene ikke skyr noen midler og at det tragisk nok har fått fatale konsekvenser også for uskyldige, sier Huuse.

76 prosent straffedømte

For første gang kan politiet dokumentere hvor mange av klubbens medlemmer som er straffedømt. 76 prosent av medlemmene i Outlaws, Bandidos og Hells Angels er straffedømt. I tillegg er 60 prosent av de domfelte dømt for mer enn ett lovbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer